Msmaylyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

.: I kena sound ngan Kerani Lawyer :. April 29, 2008

Filed under: Abnormal Me,Hubby — msmaylyn @ 7:32 am

We woke up because of Abg’s mobile was ringing. The Lawyer Office called for the signing agreement. ( Yup! Again). And the clerk was so bimbo. She said to Abg “Semalam saya ada called wife en azaham, tp dia cakap tak sopan” – Bangang tak? What was wrong with her? That’s my husband!. “Erk, tak sopan apa?” he asked he back. “Yela, dah la orang nk tolong dia beli rumah tp dia mcm nih lak” HOI PEREMPUAN! I paid for the service ok. What the hell was she thinking? Then Abg asked her why she said like that then she hung up.

Betapa bangang nye perempuan nihh…I’m just wonder if she behave like that with all the customer. Sangat hangen ok. Mengata I kat my own hubby. I mcm dh tak nk pegi dh lawyer office tuh. Tp kan bile lak nk siap agreement tuh kan. Futhermore Mak dh sound awal awal soh dtg awal on Friday since there was a lot things to do.

Abg said don’t say anything, just sign the agreement and balik. Tapi of course la kelancangan mulut I nih xleh la dibendungkan. Hati berdebar-debar ok. Hahahahha . Just before climbed the stairs, I said to Abg “ Abg, I rasa sure dia soh org lain yg jupe kita”. Fair enough, another girl bring the agreement. Sangat tak paham ok, dh sound2 I then takut nak jupe i. Dah la muke byk freckles and gigi kuning2 karat. Rambut berminyak. Dressing sangat KG. Ada hat ink kutuk I. HUH. Sangat hangen. Tp luckily I tak jupe dia, hehehhe I takut dia tercedera lak…(tp xde la smpi mcm tuh, exaggerate jek lebey (“,))

Earlier on Thursday, She called me while my outing with Kak Ura and nana.

She : Hello, Pn Fadzlina.
Me : Yup, Speaking.
She : Boleh tak u dtg kt “developer’s place” hari sabtu pukul 12?
Me : May I know who’s on the line? – Ye la suke suke dia jek nk arah arah aku.
She : Zila. – dia igt dia sorang jek zila dlm dunia nih. I think I really xleh match ngan org nama Zila kot.
Me : Zila mana?
She : Zila dari R & R
Me : Owh. Ha naper I kena pegi sana? Kan sumer agreement I dh signed.
She : Bank ada wat amendments so saya pn kena gak la amend. Bukan salah saya. – Ada aku ckp salah ko ke?
Me : Sabtu I xde.
She : Ahad la klu mcm tuh. U datang kul 12. – Wahhh suke suke dia jek.
Me : Ahad pn xleh nk dtg, ada hal.
She : (dgn nada hangen2) Abes tuh Bile lagik?? Nak process lagik nk kasik bank lagik…bla bla bla blab la – gile x leterkan i
Me: I xleh. Pape I kol balik la. Tp Sunday tuh I try la.

She Hung Up. Fine! I called abg then abg said called her back and tell her we will come on Friday. But I don’t have the number same with abg. Nombor yg dia call I private number lak. So I teruskan pecarian la bersama Kak Ura and Nana.

Then she called again.

She : Fadzlina ( Trus jek ok panggel nama i)
Me: Yes. I dtg esok la pagi.
She : Tp saya ada kt opis la bkn kt sana.
Me : Xpe I ‘ll come to our office. Semua documents dh siap ke? Nanti I datang xsiap lagik nanti.
She : Kalau awak datang esok, esok la siap klu datang sabtu, sabtu la siap. ( Bangang x dia nih???? I ada wat salah ke? )
Me : ok. Gimme your mobile number. Nanti senang.
She : Kan I dah bagi kad. – Wahh besar kepala betul la KERANI OPIS LAWYER nih.
Me : Sekarang tak de. U kasik jek la.
She : 017 XXXXX …toot toot toot

She hung up again. WTF la wei. Asal la dosa I nih??? Kena sound ngan dia.

Huh, cuba korg pikir kesalahan i???

ps : Seriously gigi dia karat karat kuning kuning ok! I xwat citer. hahhahahhaha

 

2 Responses to “.: I kena sound ngan Kerani Lawyer :.”

  1. Asyida Says:

    hehe…gigi karat eh.
    ekekekek

  2. maylyn Says:

    asyida -> ya allah syu! iye aku xtipu karat dowh…busuk la aku rasa dia tuh hahahhaha


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s