Msmaylyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

.: Saya akur… :. December 16, 2008

Filed under: AnA,Thots — msmaylyn @ 3:44 am

This morning, I nekad to do the pregnancy test. Tapi alangkah sedih nye bile 1 garisan jek appeared. Semalam kami suami isteri telah berjanji supaya tidak bersedih dalam ape jua keputusan test kit itu dan memandang secara positive.

Adakah kami cukup positive mengangani keputusan test kit itu? Ye. Secara kasar nye, kami hanya diam untuk beberapa minit dan berlagak seperti biasa. Dan satu keputusan wajar telah dibuat supaya meneruskan rawatan yang tertangguh.

Mungkin belum sampai rezeki kami. Mungkin juga sebab saya tidak boleh mengandung secara asli (I meant natural). Saya mengalami beberapa masalah. Masalah-masalah yang tidak kronik. I juga mengambil pelbagai supplement. Sebagai contoh Folic Acid, Evening Primrose dan juga spirulina.

Bulan hadapan akan menjadi satu bab baru untuk kami. Menyambung rawatan bukan mudah ye kawan kawan. Kami perlu bersedia secara fizikal, mental dan juga wang. Jangan di sangka wang bukan lah segala nya. Kami juga harus mengorban kan banyak cuti tahunan untuk temujanji bersama doktor.

Apa sangat la pengorbanan kami ini. Seharusnya kami berterima kasih serta bersyukur kerana kami masih mempunyai satu sama lain dan juga masih mampu mempunyai anak. InsyaAllah. Saya juga berterima kasih kepada suami saya yang faham masalah yang saya alami. Begitu juga semangat dan dorongan dari nya.

Saya berharap agar masa saya akan tiba. Saya tahu jika tidak sekarang mungkin nanti. Saya akan terus berusaha dan mencuba sedaya yang mampu. Saya tidak takut untuk disuntik tiap tiap hari. Saya tidak takut jika perlu vagina scan. Saya tidak takut jika perlu menjalani pembedahan. Yang saya risau kan persekitaran saya. Semoga Allah merahmati niat saya dan suami ini. Semoga kami kuat dalam perjalanan yang masih jauh lagi. Semoga kami dapat sokongan dari keluarga dan juga rakan rakan terdekat. Semoga kami mempunyai wang yang cukup untuk rawatan ini.

Saya tidak terkilan atas ape yang menimpa saya. Setiap terjadi itu ada baik dan buruk nya. Sesungguh nya Allah lagi mengetahui perkara terbaik untuk umat nya.

Ps: Hati saya remuk. Tetapi bukan bermakna saya perlu berduka.
Ps2: Kini saya tahu mengapa SPM BM saya A1.
Ps3: Saya ingin mengucapkan terima kasih secara peribadi kepada Syu, nini, kak ura, dan juga mama. Yang tidak henti henti memberi sokongan. Ok saya terpaksa berhenti kerana saya sudah mengalirkan air mata di tempat kerja.

 

9 Responses to “.: Saya akur… :.”

  1. miszrLina Says:

    u,i pon cedih gak baca luahan ati u nih…
    jgn give up k…
    rezeki tu insya'allah..tetap ada..
    cepat or lambat…
    terima nih as ujian idup…
    masing2 lain2 ujian…

    to Azaham & Alyn,
    teruskan usaha & keep lOving each other 4 ever….

    dah..xmo cedih2 k… we ols sentiasa support u ols..

  2. Elyn Says:

    u jgn la cedih…….. ade hikmah kot…. sabar byk2 ek…. i pun sedih kalo u sedih…..

  3. [-suziey-] Says:

    hmm..even we dont know each other, but seriously i understand ur feeling rite now. yes i am bcoz i feel the same too previously..but the utmost important is u n hubby understand each other n dont ever give up..bear in mind, setiap yg berlaku ade hikmahnya..mgkin Allah nak give u n ur hubby chance utk hdup berdua sepuas2nya..just enjoy ur life k..berserah dan tawakal padaNya..
    i pray for u n hubby..insyaAllah;)

  4. anneweeza Says:

    k.lyn….jgnla sedih2 k…InsyaAllah one day nnt….Allah sdg menguji akak dan suami tuh…

    Usaha dan tawakal k…InsyaAllah..

  5. Asyida Says:

    insya allah, u kan baru amik asid folik..so lepas nih harap2nya chances lebih tinggi…i am praying for both of you. jangan sedih2 yek…aku kan ade..hehe

  6. AbahNUmmi Says:

    Kak Alyn.. cedey ni baca post kali ni… kak alyn dont give up ok…
    keep on praying3…
    and keep on trying3….
    rezeki tu insyaAllah..tetap ada..cepat or lambat…tu datangnya dr Dia… Bear in minds,we always support both of u.. chaiyok3.. Smile Always No Matter What =))

  7. Skinny Legs Says:

    Allah says not now because HE has something better in store for u in the future. InsyaALLAH. Things will work out.

    Tawakkal ilallah. Allah knows best.

  8. erlyda Says:

    i pun sama gak..i paham i u rasa..orang hanya leh suruh kiter bersabar..tapi dalam hati kiter hanya Allah sajer yang tau..

  9. ella Says:

    aku selalu ckp kat diri sendiri, semua ni mesti ada hikmah nye. percaya lah..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s