Msmaylyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

.: Eja kazen ku :. January 7, 2009

Filed under: Abnormal Me,Family,Thots — msmaylyn @ 10:34 pm

Hari nih kan bday mama, so i tot dinner luar la kan. Tp sms mama dia kata dia nk kuar gik hospital. Semlm mama told me about Eja my 2nd cousin admitted to pusrawi because of cyst in her ovary. Tadik dh operate, tp doctor kata nnt cyst tuh tmbh blk after several years. Sian dia. PAs2 tadik dia nk hangen2 sebab nurse kasik makan bubur. Dia nk makan lain. Huh maseh degil. Mama nak gik la temankan atam( mak eja) gik hospital.Lagipun mama dh masak siap2. Lain kali la kuar mkn.

Let me tell you about eja nih. Eja is 3years older than me. Childhood friend la kiranye. Lagipun umah dekat2. Wan pun jaga dia. Masa dia kecik kecik kan, dia kecik la masa tuh, nih kakza n alg yg citer la…dia nyanyi lagi Sudirman. Lagu dia macam nih ” Punch card oo cepat punch card oo cepat..” Pastu kan moyang we all dengar dia ckp P*nt*t. Sian dia, dia kena cili mulut. hahahha dia masa kecik kecik pelat so sumer dia ckp xbetul.

Masa dh besar sket, dlm umur2 mcm i 7 ke 8 years old i dapat duit raya tau, macam byk gak la mama simpan dlm almari xkunci la. Tetiba dia dtg rumah ckp nk masuk bilik i ckp nk tgk dia ada bulu ketiak ke x. hahahhaha bile igt blk kan ya allah naive nye i kan, tuh pn nk caya..dia pun tergamak nk tipu kan. Siap kunci pintu ok. i pun xkesah la kan, pas2 mama blk tgk duit raya i dh xde. Mama garang tau. Dia ty anum amek duit raya anum ke? Tak de la.. pas2 tetiba kena pukul ngan mama. Ishhh xrational btul la mama that time. Tetiba jek kena pukul. I pun jerit la bukan bukan bukan anum… tdk eja masuk bilik. Tp xtahu dia amek ke x. Then mama gik rumah atam ty eja, dia xnk ngaku tau…paktam pn kerek2 hahhaha keji x i? Pas2 mama ganti duit tuh, lepas2 tuh dia ngaku ngan mama dia yg amek. Dia nk pinjam jek. Yang aku kena pukul ada org kesah????

Pas2 masa i secondary school sesama pas2 kan kena pilih persatuan kan, pas2 persatuan silat gayung baru jek nk start kt skolah i. Eja lak contact person dia since dia join kt flat belakang rumah we all. Semur ok. I siap gik la mandi bunga tuh bagai, bukan i blk tuh mandi ngan tok guru tuh suruh pn, buang kan aje sebab tetiba mcm creepy lak, buat nye i nih jadik bini tok guru sian mama. Xrela ok. Nak mandi tuh pn kena kumpul macam2 benda limau purut ke nipis tah, bunga 7 jenis (pagi tuh i petik jek sepanjang laman wan), sintok (dia mcm sabut kelapa tp wangi) sintok nih org dulu dulu wat shampoo. Klu kena air kan dia lembut so bole la skrap2 kt rambut n badan. Ada buih tau. OK back to citer, persatuan nih ada yuran dalam rm5 kot sebulan. Eja is coach assistant sebab dia agak terror la. After afew months main silat, mlm bile tah, ada sorg kakak nih dtg rumah, dia kata coach nk jupe psl eja. I was like but im not eja. I pun pegila. Rupa2 nye, eja amek yuran xkasik persatuan ishhh…nyusahkan i la eja nih. Kakak yg panggel i nih kan poyo sket la. Dia slalu jeles ngan eja, bukan eja lawa pn tp dia slalu nk jeles2 sebab abg sepol bfren eja anak org kaya. Tuh yang i xpaham naper dia nak amek duit tuh.. Balik tuh, kena marah ngan mama lagik, sebab kua mlm2. Ya allah asek i jek kena. Mama siap soung, ” If i find out you went out to see boys, you watch out!” Pe hal lak kan? Pas2 persatuan pun dibubarkan tp before that i dh xpegi dh. Sebab eja dh xajar kakak yg poyo tuh ajar. I xsuke dia, sebab dia suke goda2 abg sepol. hahhahaha

Besfriend eja nama dia along. MakBapak along ada kedai runcit. Along nih suke ponteng skola tau. Ada skali tuh, dia call rumah i, soh i belikan rokok kt kedai makbapak dia pas2 anta kt rumah abg sepol. Keji x? Masa nk beli tuh kan Mak dia ty, ko nk beli tuk sapa nih??? I diam jek. Yang pelik nye, abg sepol pegi skola. Mereka berdua xgik skola. Eja tgh tido lagik. I ckp ngan eja, klu ko hisap rokok aku bagitau atam. Eja kata tuh bukan dia yg nk along yang nk. OK la tah tah i kena tipu. hahaha. Oleh kerana dorg nih slalu ponteng, cikgu displin panggel i, soh i tnjk rumah abg sepol. Sebab kakak yg poyo tuh slalu kasik info2 kt cikgu. Dahla cikgu displin tuh sedara we all gak. I cakap xtahu. Pas2 kena ugut2. Adus benci la i mcm nih..Terpaksa la i tunjk. Seb baik eja tido masa kena serang. Along la truk masa tuh dia tgh hisap rokok. hahaha. Xpasal2 jek.

Hidup i asek la ada kena mengena ngan dia. Dia penah kenal kan i ngan kwn dia. Samrin nama dia. hahhaha konon pemain Bola KL la kan. Mamat tuh seriousla suke kt i kan. Belikan beg converse la. Tp i nih keji nak quicksilver ke OP ke baru la ikut trend. Hahahhaha siap dia klu dia xde latihan bola dia keje parttime kat restoren jepun kt The Mall. Restoren tuh pn dh bertahun xde. Dulu2 tetiap pagi nak gik sekolah, i mesti lalu short cut kt rumah dia. Dia sanggup ok tgg kul 645am everyday. Bukan berckp pn. Mcm bodoh jek i rasa. Hubungan kami xberkekalan la sebab mama gile garang nk mampus kan. Xkan la nk ada boifren2. Masa ptg ptg jek bole kol rumah. Ada skali tuh dia kol mlm. I cabut wayar talipon.πŸ™‚ sib baik la.

Byk lain kesah ngan eja nih. Balik lmbt la ape la. Macam ape jek. Dia gik dating sure dia bwk i. naper tah. Owh eja xkawen ngan abg sepol wpun mereka bercinta sgt lama.

ps: Eja, get well soon ok. Dun worry much. Everything is gonna be alrite.
ps2: Eja adalah pengapit i.

 

2 Responses to “.: Eja kazen ku :.”

  1. anneweeza Says:

    hahahhahaha!!!! lawak gile laa…n bayang muke k.lyn seorang budak yg asyk kene buli..tp cam xsesuai je ngn muke skg..πŸ™‚ huahuahua….πŸ˜›

  2. putdianas Says:

    kak eja hope u get well soon (i ade design booklet title “get well soon”)… kaklin seyes ek byk tul cite korg ber2 ni mcm2… tp dulu kite kecik2 slalu gk kene tipu dgn kak eja tp kwn gk… rase die la yg plg happening… klakar abis ;P


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s