Msmaylyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

.: Slumdog Millionaire :. January 29, 2009

Filed under: Me,Movies — msmaylyn @ 11:58 am

source images from here

Citer ini sgt best ok. Salim (abg) and Jamal are brothers. Dorang nih miskin la org susah. Citer nih shooting kt India. Mak kena bunuh masa org hindu and org islam bergadoh. Dorang membesar asek berlari jek. Running from bad people. Masa dorang umur dlm belas2 kot, dorang terpisah sebab Salim nak rape Latika (Jamal suke dari kecik ok). Then Jamal left.

Jamal keje as Chaiwalla (pembuat teh) kt company handphone. Masa tuh sumer org tgk Who wants to be a millionaire. Kira tgh top la kt india masa tuh. Disebabkan dia nk carik latika, dia pun masuk.

But yang menjadi issue nye, bile as a chaiwalla bole smpi ke tahap yg doktor ke lawyer ke xlepas. Host dia si Anil Kapoor(ape tah nama dia i lupe), nak tension2 Jamal mcm terror. Bile tggl last question, masa dh abes so smbg la next day nye. Anil Kapoor nih call polis cakap Jamal tipu masa game.

Si Jamal nih kena la pukul sumer, sebab dorg suspected yang Jamal sorok kan cip ke ape ke. Then baru la start citer, each of the question tuh related with his life. Sebab tuh dia tahu jawap sumer questions.

So, dapat ke dia lepas from polis to answer one final question? Will he get the 20million rupees? Saksi kan la nye….hahhahahah

ps: Dia menang Best Motion Picture – Drama , Best Director – Motion Picture, Best ScreenPlay – -Motion Picture, Best Original Score – Motion Picture during the 66th Golden Globe Awards.
(info : wikipedia )
ps2: I sgt rekemen ok citer nihhh.

 

6 Responses to “.: Slumdog Millionaire :.”

  1. anneweeza Says:

    alaa k.lyn…cite kan la spm abis…😦 nak tau ending die..😦

  2. ella Says:

    larr mmg ade ke citer nih? aku ingat rekaan ko semata2. mcm menarik. kuar tv ke ape?

  3. maylyn Says:

    anneweeza -> xkan la smpi abes kan nnt ko xtgk la huh!

    ella -> ishhh xkan la rekaan aku. nih betul2 bukan cobaann bes ella, aku dwld🙂

  4. raducaca Says:

    amitabbbbbh baccchaaaann!!!

  5. miezi Says:

    ive watched this last week and damn, it’s really good. hope boleh mng best picture oscar nnt.

    nway, pelik tak depa dari kecik yg berckp hindi, tetibe zaman remajanya berckp omputih? Eheh.

  6. anneweeza Says:

    ohhoo….camtu nak d.load gak ah…br leh comment…😛


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s