Msmaylyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

.: Pernah ke? :. February 5, 2009

Filed under: Marah — msmaylyn @ 12:40 pm

I was in this conversation. How we should treat and think positive what ever your dad has done to you. Seriously, do you know how I felt? How I suffered? Do you? Have ever your dad leave your mom because another woman? ( owh yes, I remembered you once cried because of that) But he did come back right?

Jangan sesekali cakap yang sudah tu sudah la. Pernah ke ko kena halau ngan mak tiri ko? Pernah ke? Pernah ke mak tiri ko soh ayah ko pilih between her and you? And your dad chose her. Pernah ke? Pernah ke kalau ko dtg visit your dad, before balik beg ko kena cek sebab takut ko curik barang. Pernah ke? Pernah ke ko keluar dr rumah sebab dh xtahan tp ayah ko xcrk ko? Pernah ke? Pernah ke ko n mak ko tgg 4jam kt imigresen nk wat passport masa ko umur 6 tahun tp ayah ko xdatang2. Pernah ke? Pernah ke ko cakap ko nak pegi UK then ayah ko ckp “Don’t ask me money. I have another commitment”. Pernah ke? Pernah ke your half brother baling helmet kt kepala ko and berdarah then ayah ko pujuk anak lelaki dia sebab dia nangis sedangkan kepala ko dh nk pecah nih?Pernah ke? Pernah ke ko rasa risau tahap dewa dewi masa mlm sebelum nikah klau ayah ko xdatang? Pernah ke? Pernah ke ko xtido sebab risau sumer tuh? Pernah ke ko operation then ayah ko rasa xpenting nak dtg? Pernah ke? Pernah ke tiap kali ko tahu phone number dia, ayah ko sure tukar phone number including house phone? Pernah ke? Pernah ke ayah ko cancel appointment ngan ko masa nak gik pejabat kadi uruskan hal2 nikah ko which is ko dh wat appointment tuh 2weeks before and he agreed? Pernah ke? I bet ko xpernah. Pernah ke ko tgk mak ko sedih sebab ayah ko nye perangai? Pernah ke ayah ko ceraikan mak ko masa umur ko 2tahun? Pernah ke?

So jangan nk ceramah2 yg aku ptt wat mcm ne. Jgn sebok2 soh aku nk pikir positif? Memang ko kawan aku. Tp ko xrasa sumer nih. Ko wat aku rasa ko sangat keji. Dan membuat aku pikir klu ko xde dlm life aku pun tidak sikit pun aku sesal. Yang sebok kata yg ko paham? Seriously, ko paham ke ape yg aku rasa? Paham? Or ko nak rasa macam ne mak n aku rasa? Nak ke? Meh aku soh laki ko tgglkan ko. Agak2 ko bole paham ko mcm aku rasa.

ps : perasaan yg sgt marah bile org nk kasik ceramah2 psl benda nih, then keep telling “Aku paham” citt gik mampus la ko!!!

 

11 Responses to “.: Pernah ke? :.”

  1. Elyn Says:

    pernah ni sume ada pada En Teddy……

  2. Mr Asrul Says:

    alin…jgn ikut perasaan amarah…marah tu api…api tu syaitan…mmg btol org len “x penah”…istighfar byk2…manusia tidak akan selalu di atas…ko igt tu je…jgn marah2 eh…chill out gurl…:peace:

  3. Mr Asrul Says:

    alin…jgn ikut perasaan amarah…marah tu api…api tu syaitan…mmg btol org len “x penah”…istighfar byk2…manusia tidak akan selalu di atas…ko igt tu je…jgn marah2 eh…chill out gurl…:peace:

  4. miszrLina Says:

    u… sabar ye…
    nih salah satu dugaan…

    org2 yg ckp camtu..diorg x alami.. thats why!

    i hope adam x rasa camni one day nanti ;(

    *airmate i dah nak mleleh nih*

  5. [-suziey-] Says:

    even i dont know the whole story but ur pieces of pernah ke make me sooooo touching..seriously i am..i hv no rite to stop u been so angry..but i wish i could release ur heart broken at least..erkk..

  6. Annaster Says:

    Alyn,
    Erkk… Sabar k..
    =(

  7. raducaca Says:

    bang
    jom sap kok
    kasik lege marah?
    (ok tak klaka)

  8. ella Says:

    bg aku, u deserve to feel whatever u r feeling right now.

  9. putdianas Says:

    relex sis…
    jom kite g holiday jom bg release tension…
    lg kite pk lg sakit ati…

  10. lilish Says:

    .:pernah & tak penah:.

    apepun saba ek malin, jgn baka plak umah tu.. hehehehehe

    Thnk to GOD coz u still hv ppls to support u, u still have mama that always luv u, u always hv azham that still care bout u.. eh, u still hv ur cousinssssss wat….😉

    Cheers!! tak semuanya indah2 belaka dlm idup kite..
    jom gi holiday.. bile tah nk berfamili day agik neh..

  11. Nora Says:

    I can feel my kids is facing the same anger too..just that they dun show off (yet)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s