Msmaylyn’s Blog

Just another WordPress.com weblog

.: Aku , dia & Melaka :. April 23, 2009

Filed under: AnA,Vacations — msmaylyn @ 12:08 am


Aksi yang di tonton oleh anak anak sedara.

1: Ish naper maylyn nih cium2 nih.
2: Eh, biar la maylyn dah kawen ngan uncle azaham.
1: Mama xmcm tuh pun?

hahaha…korg nih bz btul la hal aku…xnk kasik main UNO baru tau.

ps: Tanned x i? (poyo sungguh mahu menggunakan perkataan tan, sedangkan mcm Jaclyn Victor)
ps2: Kanak kanak memang xtakut binatang ke?

Advertisements
 

.: Bertukar!! :. April 15, 2009

Filed under: Abnormal Me,AnA,etc,Family,Trip,Vacations — msmaylyn @ 10:45 pm

Ada org itu tukar keje kali ke 9. Nasib baik bukan 9 kali dlm setahun :). Bukan sahaja tukar keje. Blog nye pun sudah masuk yg ke3. Xpe murah rezeki la ye abg. Boleh i berbelanje nk gile. hahhahaha kasik mak mentua sentap. πŸ™‚ xkan nk sentap kan? Menantu kesayangan.

Friday ini, upacara hari keluarga akan bermula. I sgt xsabar ok. Sebab dh lama xjalan2. Lagipun nih xpernah pegi A Famosa Resort tuh. Pernah la dulu, masa opis mama wat family day. Tapi masa tuh resort xde lagik. This is would be the last Family day for our family. Tapi xtahu la tahun depan ada lagi ke x. Rasa mcm ada..kan D?

I amek cuti sampai Monday since abg needs to settle a few things before masuk keje baru. Eleh actually xde menda pun nak buat. Saje create alasan.


Nih si dia punye. I nak low cut kaler merah tetapi di One Utama tiada size. Pegi la tgk kan kt KLCC. Opis i jauh. Please ah abg.. πŸ™‚ Kaler merah low cut UK size 6. Terima Kasih ye. πŸ™‚

ps: Kazen2 ku, sudah kah kamu membeli hadiah lucky draw?
ps2: Sapa mau kasi Harry Potter Boxset 1-7? Rad, kau janji seketol. Lagi 6 ketol? Sapa volunteer? Meh laa. Syu xyah dulu. nanti aku mintak lain eh. πŸ™‚

 

.: Kali kedua :. April 10, 2009

Filed under: Abnormal Me,Thots,Vacations,Wedding,weekends — msmaylyn @ 12:02 am


Ye, kali kedua mengupload gmbr rad kerna abg saya suruh. Sebagai isteri yg baik ofcos la i ikutkan. Senang je kan?

Perkara lain: Nini is coming this sunday. Sama sama mau buat cupkek. I forced her to come. Ish xsabar nk jupe Khayra. Hey bile nak kasik Khayra kwn nih? xpe usaha tgg kejayaan. Hari itu adik mama hrmmm my aunt la bumped my dad’s brother. Pak ngah wanted me to call ayah and ask him to visit Wan. Waduhh…one of the reason ayah changed his number because i gave wan his number. He doesnt want his parents and siblings know his mobile number.

If you all la kan, Wan called sedih2 sayu2 nak cakap ngan anak dia, xkan la korg wat bodo kan…sian la wan kan. Skali jadik mcm nih. I think his brothers can always go to ayah’s house. Tak yah la nk babitkan i dlam hal ni kan. I think my relationship with ayah just ok so just let it be. Sila jangan suruh saya pujuk ayah saya pulang kepangkuan Mummy & Daddy nye. I am sorry. I just cant do it. He has his own reason. I do not want to know. Of cos i love him. Gile kah i xsayang ayah. Dah la muke macam Nassir Wahab kan. hahaha serious korg. Nanti i upload. Kena crk dulu.

Hey, next week Family Day family i. Last nih. Adakah meriah? Kita saksikan. Pegi ke A Famosa Resort kita. For 2nights. I akan membawa mak mentua Faizal Tahir. hahaha

ps: Owh, pembelian beg di entry ini, tiada kena mengena nak pegi Melaka ye. xkan la beli sebesar itu kan. Cacat ke ape?

 

.: Perkahwinan nye :. April 8, 2009

Filed under: Officemates,Trip,Wedding,weekends — msmaylyn @ 11:00 am


Perkahwinan si Radiyah di Seremban on last Saturday. Sib baik Matrix penah anta keje kt JKKP N9 so xde la terkial kial mencari arah.

Cendol Leman Dawi yg femes seantaro Negeri Sembilan pun Ustaz Karim order. Tima Kaseh Pak Cik Karim.

cupcakes favors to guest, i tertinggal kt meja :(. Abg said gmbr dh amek cukup la. huh suke mcm gitu.

Ramai secara beramai ramai. Sumer satu opis nih.

ishh nape la muke aku mcm gitu??? Tapi actually xnak steal ur shine ,rad πŸ™‚

ps: Berbual bual ngan ngan kwn Abg DJ ko rad. Siap kasik nasihat lagik kt aku..Aku budget kan penyanyi pompuan tuh la amek cupcakes aku…hahaha sebab memula dia bz bz nak mintak lebey…

 

.: Aktiviti di Malam Jumaat :. April 7, 2009

Filed under: Abnormal Me,Hubby,weekends — msmaylyn @ 9:32 pm

Err ke Malam Sabtu? Kalau hari jumaat then malam, kita panggil Malam Jumaat ke Malam Sabtu? Konpius deh. Tak kesah la. Balik keje itu, berehat sebentar then pegi ke tempat kesukaan kami sejak kanak kanak. Tak lain dah tak bukan ofcourse la Jusco Wangsa Maju. Tiada ape pun di sana. Tetapi choice hanya la dua antara JWM (gile kau siap ada nama pendek πŸ™‚ ) or Carrefour Wangsa Maju. Carrefour lagik la bosan nak kojol kan so sudah pasti I akan memilih JWM. Eh dulu dulu JWM ini hebat ok, dr sentul setiap sabtu akan pergi ke sana. Tah mengapa. Tidak di lupakan, I melihat ala ala Mini Konsert 4u2c. Gile gempak kan? Ish pathetic bile di pikir2 kan. 7 org penyanyi memakai baju dan jeans over size serta rantai cd…APEKAH??? Xpe. Kesah Silam. Ala korg sengih2 korg pun suke kan. Sila jgn tipu ok.

Hah..gik sana ofcourse la memcari hadiah si raducaca and also hadiah lucky draw family day nnt. Pembelian sgt berbaloi. I suke hadiah yg i kasik kt rad. Ok sedeket cacat puji hadiah sendiri. And kepada family ku sesapa yg dpt hadiah i sure korg suke πŸ™‚ hahaha Serious ok korg suke. (Macam i paksa korg suke).

Then abg wanted to eat Yong Tau Foo since itu sahaja makanan yg best di fudcourt itu. Si isteri sudah tentu tamak mahu membeli Taka Tao perisa optopus. After makan2 pergi membeli buah buahan untuk di buat juice. Kata nak berjimat dan mengamalkan makanan yg sehat.

Balik balik je sang suami trus membuka Fruit Mixer hadiah lucky draw family day tahun lps. Wat Apple Juice. Fuhhh sangat layan. I xwat pape pun. Sumer abg yg wat. Sebab masa ini kata tengah bersedih. ecece sedih konon.

Sgt pekat, half glass of apple juice kamu kena tambah half glass of water. Kalau tidak, buruk padan nye si tekak kamu. Tp saya suke. Asek berulang sahaja minum. Abg wat ngan penuh kasih sayang la i rasa. Kan Abg kan kan?

Owh, lupa actually besides apple and orange, we all beli durians. Yang murah2 itu. 6 packets only rm10 kot. Tak igt dh. Makan sampai lebam. Nekad nak abes kan since mama xmakan durian so nak hapus kan bahan bukti. πŸ™‚

ps: Owh malam tadi ke malam semalam? Ok i ada masalah ngan semalam semalam malam malam hari hari ini. Abg wat orange juice pula. Gile seperti di perah dari ladang ok.

 

.: Resolution vs WishList :. April 1, 2009

Filed under: Abnormal Me,etc,Thots — msmaylyn @ 10:03 am

April dah baru nak wat resolution πŸ™‚

1)Resolution: My saving fund bertambah for this year and many years to come.

Wish: I menang contest yang kasik I Seribu juta ringgit. Ada ke seribu juta? Or ada org baik hati tetiba cakap β€œAlyn, u ni sweet la and nice also” lalu depositkan I berjuta juta duit. Hahaha hidup era Jula Juli ke ko nih Alyn?

2)Resolution: My passion to my current job growth.

Wish: Hahaha I xnak keje. Bole? Bole je tp xyah la nak tergedik2 pakai duit Sang Suami bershopping. Tak membantu keluarga langsung huh. Alyn you should shame of yourself πŸ™‚

3)Resolution: Mengamalkan hidup yang lebih sehat. Eat more greens and exercise regularly.

Wish: I wish I have personal trainer. πŸ˜›


4)Resolution: More responsible to the environment. Reduce plastic usage. Recycle. Anything that help our mother earth.

Wish: I wish everyone in this world participate and have awareness in this matter.

5)Resolution: Menjadi Muslim yang solehah.

Wish: I wish the same too.

6)Resolution: Melayan families better.

Wish: πŸ™‚ Ye saya akan.

7)Resolution: Treat Sang Merah to spa.

Wish: Abg would pay all the expenses. Hahaha.

8)Resolution: Take a short course, certificate course maybe.

Wish: I think I would postpone this thing as I am so malas now and I have a lot of things to get done.

9)Resolution: Cook more offen.

Wish: I wish that I can cook like hrmmmm sapa eh (nmpk sgt cook channel pun xtgk J)

10)Resolution: To but another house in 2 -3 years more.

Wish: hrmmm I would love a kampong house near river and pokok durians also manggis. Heaven! Eh napa mcm kt Ulu Kalong jek nih?

11)Resolution: Stop buying unnecessary things.

Wish: I wish to have that I wish to have this I wish to buy that I wish to but this…ishh xkan menjadi nih.

12)Resolution: Menjadi isteri yang baik.

Wish: I am. Err kan Abg?

13)Resolution: Read more. Educational stuff not chick lit ok.

Wish: I have a lot of books. Bibliography mostly. Suke suke. Okla baca Readers Digest. Abg yang stop subcribe, so not really my fault.

14)Resolution: Mendidik anak anak dengan ikhlas amanah dan penuh kasih saying.

Wish: With God’s willing. We will have jugak nanti Amin.

15)Resolution: Brush up my public speaking skills.

Wish: Hahaha. I xnk pun actually. But I’ll try.

Ps: ada jek banyak lagik tau. Tp I rasa my wish lagik byk then my azam. So baik benti.

 

.: Wedding Pressie :. March 25, 2009

Filed under: Friends,Wedding — msmaylyn @ 10:03 pm

A few days ago, we all mencari our wedding presents yang tak berpakai lagik. Electrical goods la. Takut nanti barang tuh sumer rosak lak kan. Kebanyakan we all dh pakai la. Dapat 2 rice cookers, 5 or 6 toasters and sandwich maker, 3 or 4 coffee maker, a few table lamps. Nih xtermasuk yg kaca kaca sumer la.

Then since kt rumah kepong xde coffee maker, and abg suke brewed coffee so igt nak bukak la 1 sebab kt rumah sini dah bukak 1 kan. Tetiba bukak yg ini, dari mereke rupanye πŸ™‚ I thot yg lagi satu mereke bagi.


Masa nih mereke tidak kawen lagik :). But dari nikah-sanding kt rumah-dinner reception smpi la majlis bertandang dorg ada. Hehehe. Thank You guys. Thank you Krail & Timi.

ps: Mak sure dh try pakai nescafe dh sebab minuman rasmi dia adalah nescafe πŸ™‚